Teaser Downloads Follow us on for the latest LUKOIL news worldwide

27-02-15
LUKOIL breidt netwerk uit in Nederland met overname van 18 auto Maas tankstations
Overname zorgt voor aansluiting tussen Midden- en Zuid-Nederland en brengt aantal Benelux-stations op 263 27 februari 2015, Maastricht – LUKOIL kondigt vandaag de overname aan van 18 Auto Maas tankstations, een belangrijke tankstationexploitant in Nederland. Deze overname past, samen met de overname van 21 Rotonde-stations in Nederland en 10 Belgische Oeral-stations in 2013, binnen de expansiestrategie die LUKOIL sinds 2012 in de Benelux uitrolt. Zo verstevigt LUKOIL haar positie op de Benelux-markt door uit te breiden van 245 naar 263 tankstations. In Nederland zorgt deze overname in Zuid-Holland en Noord-Brabant voor een uitbreiding van het netwerk van 57 naar 75 tankstations. Daarnaast vormt dit de geografische aansluiting tussen de eerdere overnames van LUKOIL in Limburg (SmeetsGeelen) en Midden-Nederland (Rotonde).
04-04-14
LUKOIL launches production at West QURNA-2 oil field in Iraq
Today LUKOIL has started commercial production at the West Qurna-2 oil field in Iraq. The official ceremony was attended by Hussain al-Shahristani, Deputy Prime Minister of Iraq for energy, Arkady Dvorkovich, Deputy Prime Minister of the Russian Federation, Vagit Alekperov, President of LUKOIL, members of the Iraqi government, Basra province authorities and representatives of major contractors.
04-04-14
LUKOIL drills new offshore well in the Republic of Côte d'Ivoire
LUKOIL Overseas (operator of LUKOIL Group's overseas upstream projects) has completed drilling its first offshore exploration well, Capitaine East-1x, at block CI-101 in the Republic of Côte d'Ivoire.
17-12-13
LUKOIL breidt netwerk uit in Nederland
17 december 2013, Vilvoorde – LUKOIL kondigt vandaag, een jaar na de intrede op de Nederlandse markt, een volgende stap in Nederland aan met de overname van Rotonde Olie en Rotonde Tankstations (‘Rotonde´) uit Hardinxveld-Giessendam. Deze overname past, samen met de recente overname van 10 Belgische OERAL-stations, binnen de versnelde expansiestrategie die LUKOIL sinds 2012 in de Benelux uitrolt. Rotonde Olie is een middelgrote oliegroothandel voor de zakelijke markt in grote delen van Nederland. Daarnaast exploiteert Rotonde Tankstations 21 tankstations gelegen in Midden-Nederland. Na de overname van 46 tankstations in Nederlands Limburg in 2012 breidt LUKOIL hiermee haar stationsnetwerk in Nederland verder uit en staat de teller voor de Benelux op 250 stations. Tevens verstevigt LUKOIL haar positie op de Nederlandse oliegroothandel- en smeermiddelenmarkt.
15-11-13
Lukoil vervolgt versnelde groei met uitbreiding in Limburg. Overname van 10 OERAL-tankstations.
LUKOIL neemt de activiteiten van 10 OERAL-tankstations in Limburg over, momenteel uitgebaat door Fuel Service bvba. Na vorig jaar het startschot gegeven te hebben voor zijn versnelde expansiebeleid met onder meer overnames in Wallonië en Limburg en het betreden van de Nederlandse markt met de overname van de Verolma Groep zet LUKOIL met deze nieuwe overname de uitgezette koers verder en verstevigt het zijn positie in het noordoosten van ons land. De nieuwe stations situeren zich in de driekhoek Hasselt-Ham-Rekem en brengen de teller voor LUKOIL in België op 189 stations. De transactie zal de komende weken worden besloten. Vanaf 2014 start LUKOIL met de rebranding van de stations.
16-09-13
5e keer extra korting op donderdag voor elke automobilist!
De brandstofprijzen blijven hoge toppen scheren: een gemiddelde volle tank van 50 liter kost vandaag maar liefst 75 tot 85 euro, geen onaardig bedrag. Dat de Belg weldegelijk rekent bij het voltanken van zijn wagen, blijkt uit het feit dat LUKOIL bij zijn vorige ‘Lucky Donderdag´-acties een meerverkoop tot 30% noteerde op donderdag. Omwille van dit eerdere succes besliste LUKOIL om de extra korting op donderdag tijdens de 5e ‘Lucky Donderdag´-actie zes in plaats van vier weken aan te bieden aan de Belgische chauffeurs. Van 19 september tot en met 24 oktober kan deze korting op donderdag oplopen tot maar liefst 18 cent per liter.
17-06-13
LUKOIL acquires a new project on an offshore block in Côte d'Ivoire
LUKOIL has acquired a 65% share interest in the exploration, development and production project on block CI-504 offshore the Republic of Côte d'Ivoire in the Gulf of Guinea.
17-06-13
LUKOIL is awarded two licenses in the Norwegian sector of the Barents sea
Based on the results of the 22nd licensing round conducted by the Norwegian Ministry of Oil and Energy, LUKOIL was awarded two licenses in the Norwegian sector of the Barents Sea.
12-04-12
LUKOIL betreedt Nederlandse markt en breidt uit in België
LUKOIL Belgium nv maakt zijn intrede op de Nederlandse markt met de overname van de Verolma Groep, meer bepaald de Nederlandse dochteronderneming SmeetsGeelen en de Belgische dochteronderneming Verboven.
16-03-12
LUKOIL breidt uit in Wallonië
LUKOIL neemt de activiteiten van 6 OPEN- en 2 MISSIL-tankstations in Wallonië over van de groep NGM. Met deze overname, en rekening houdend met het pas geopende station te Soignies, staat de teller voor LUKOIL op 169 stations in België. LUKOIL breidt op die manier een nieuw hoofdstuk aan zijn expansiebeleid in de Benelux, en meer specifiek in het zuiden van ons land. De nieuwe stations situeren zich tussen Dinant en Charleroi, uitgezonderd twee stations die zich in Seraing bij Luik bevinden. De transactie zal de komende weken worden besloten. Vanaf september 2012 start de rebranding van de stations.